Gibalnica Skokica

Gibanje (gibalnost, gibalna sposobnost) je ena od najosnovnejših človekovih danosti, potreb in pogojev. Tako zelo elementarna je, da si brez nje ne moremo zamišljati človeka kot biološke vrste, in obenem tako nujna, da brez nje ni in ne more biti človekove ustvarjalnosti.

Gibalni/športni program Skokica je namenjen otrokom od 3 do 10 leta starosti. Njegov namen je otrokom ponuditi kvalitetno, zdravo, boljše in odgovorno vodenje preživljanje prostega časa in jim zadovoljiti željo po gibanju. Poudarek je na igri in vadbi, k naj bo prilagojena otroku. S tem ko se otrok uvaja v igro mora upoštevati določena pravila, sodeluje, razvija koordinacijo, gibanje, ravnotežje, moč, natančnost, hitrost, ročne spretnosti… Otrok je ustvarjalen, ko išče svoje načine in poti za rešitev različnih gibalnih nalog, z lastno domišljijo odgovarja na nove izzive ter izraža svoja čustva in občutja.

hjkm,Redna telesna/gibalna dejavnost pa vpliva tudi na splošno dobro počutje otrok in mladostnikov, na njihovo zdravje, krepi imunski sistem, preprečuje zgodnji začetek večine kroničnih nenalezljivih bolezni (srčno-žilne bolezni, kapi, visok krvni tlak, sladkorna bolezen tipa 2, osteoporoza) v dobi adolescence, izboljšuje spanec in varuje pred razvojem različnih odvisnosti.

Z gibanjem otrok zaznava in odkriva svoje telo, preizkuša, kaj telo zmore, doživlja veselje in ponos ob razvijajočih se sposobnostih in spretnostih ter gradi zaupanje vase. Hkrati gibanje daje otroku občutek ugodja, varnosti, veselja in dobrega počutja. Z gibanjem raziskuje, spoznava in dojema svet okrog sebe.

IMAG0002